неделя, 10 февруари 2008 г.

Храната като лекарство

Ако храната се разглежда като лекарство, никога не трябва да се приема с отвращение, нито с привързаност,нито за сила ,нито за да се придобие красота, а само за да се задоволят нуждите на тялото.
Не трябва да се забравя,че храната е лекарство за болестта на глада и че трябва да се храним винаги умерено.
Храната е основна необходимост за осигуряване на съществуването на всеки индивид.
Понеже храненето е главен източник на енергия,то определя и всички други дейности от ежедневието:работа,развлечения,спорт,сън и т.н.Всички тези дейности поглъщат и изискват енергия.
И тук стигаме до качеството на енергията, което е пряко свързано с качеството на храните, с начина на тяхното използване ,съчетаване ,приготвяне,тоест с готварското изкуство и със съставките на всяко хранене-закуска,обяд,вечеря.
Ако енергията не отговаря на нуждите нито по количество,нито по качества,нарушенията на функциите се натрупват в нашето тяло поради неподходящото хранене,а после след определен период различни признаци започват да показват за смущения,които скоро се появяват като истински болестни симптоми.
Следователно всеки трябва да се съобрази със своите действителни нужди и да направи точния избор за храненето си според своите дейности,здравославно състояние и начин на живот.Отговорният човек ще направи така ,че да си осигури най-доброто енергийно снабдяване .
Казано е :"Ако някой се храни правилно и спазва правилата на хигиената на живот ,той няма нужда да прибягва до лекарства ,но ако не се храни добре ,не е необходимо да използва лекарства ,защото изибщо няма да оздравее!"












The food as medicine

The food is medicine of the illness of the starvation and that we must eat always reasonably.

1 коментар:

Milena Ivanova каза...

Поздравления за блога! Пожелавам ти успех!

Powered By Blogger