сряда, 5 март 2008 г.

Супа от тиквички

Продукти:
1 тиквичка;
2 моркова;
1 глава лук;
3 скилидки чесън;
1 суп.лъжица олио;
150 мл.прясно мляко;
1 връзка магданоз;
щипка сол;черен пипер;

Приготвяне:
Почистете,измийте и нарежете на дълги и тънки ивици морковите.
Обелете тиквичката и я нарежете на кръгчета.
Нарежете наситно лука и чесъна и ги задушете до прозрачност в олиото с малко вода.Прибавете морковите и тиквичките и леко ги задушете, като бъркате непрекъснато .Налейте вода и прясното мляко.
Подправете със сол.
Покрийте съда с капак и варете 10 мин на тих огън.
Преди сарвиране добавете ситно нарязания магданоз и черен пипер.

За 100 грама:
ккал:49,95 белтъчини: 1,87 въглехидрати: 6,47 мазнини: 2,21

Няма коментари: