четвъртък, 21 февруари 2008 г.

Гъбена супа със зеленчуци

Продукти:
гъби, печурки - 200 грама.
моркови - 2 бр.
целина, глави - 30 гр.
лук, кромид - 2 глави.
картофи - 1 срдно голям.
брашно - 25 гр.
сол - 1 щипка.
черен пипер - 1 щипка.
зехтин - 1 с.л.
Приготвяне:
Почистете, измийте гъбите и ги нарежете на филийки.
Обелете морковите, картофа и целината и ги нарежете на кубчета.за да стане силен булъона на супата. Сложете зеленчуците в студена вода да се варят .След като супата заври прибавете и ситно нарязания лук.Супата се вари, докато зеленчуците омекнат.
Разтворете брашното с малко вода и застройте супата.Варете още 15 мин.
Махнете съда от огъня и поръсете със сол и черен пипер.

За 100 грама:
ккал:70.15 Белтъчини: 1.86 Въглехидрати: 10.65 Мазнини : 2.56




Няма коментари: