Продукти: 1 кг. скумрия.Почистваме я от вътрешностите, махаме опашката и главата.Измиваме всяка риба, посоляваме я и нарязваме на колелца.
Приготвяне:
В тенджера нареждаме колелцата плътно едно до друго.
Така подредената риба заливаме с 3ч.лъжици олио , 1ч.чаша вода и 1ч.чаша оцет, прибавяме 2-3дафинови листа и няколко зърна черен пипер.Изчакваме да заври и след това оставяме ястието на бавен огън -4часа, докато остане малко сос. От време на време за малко отхлупваме капака на тенджерата, за да не кипи. Поднасяме ястието със зелена или зелева салата.
За 100 грама:
ккал:224,21Белтъчини: 14,44 Въглехидрати: 1,19 Мазнини: 17,45
1 коментар:
Полезно и вкусно:)
Публикуване на коментар