понеделник, 3 август 2009 г.
Как да размразяваме месото
Едно от най - важните правила е , че след като месото е извадено от камерата или фризера, не трябва отново да се връща там.Затова трябва предварително да го разфасоваме. Най - вкусни и полезни са ястията, които се приготвят от бавно размразено месо. При бавното размразяване месото отново поема обратно замръзналата вода и изтича малко от сока му.
Готвени меса ,също могат да се замразят. Размразяването при тях трае от 5 до 9 часа за около 2 кг. печено месо на стайна температура и около 15 часа в хладилник.
Неразмразеното месо се готви по - дълго време.
Не трябва в никакъв случай да се оставят вледенените пържоли или филето на пряко топлинно действие - печка, гореща вода и т.н. В този случай може да се използва единствено микровълнова фурна.Но най- добре е да се сложи замразеното месо в студена вода.
Преди задушаване месото се поръсва с брашно и позапържва леко в тиган с тефлоново покритие.Като в този случай парчетата месо могат да бъдат извадени от фризера непосредствено преди готвенето. После месото се досготвя в тенджера или тиган под капак.
При месото за печене нещата са по - различни. То трябва да се размрази добре, за да не остане сурово по средата.Пече се на умерена фурна много бавно.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
1 коментар:
Дани, имам награда за теб.
Публикуване на коментар